Wat clienten zeggen

Wat cliënten zeggen over stottertherapie

Op deze pagina vind je enkele reacties van cliënten over de stottertherapie via Praktijk Samenspel.

Moeder van een acht jarige dochter, na een jaar therapie:

Wij vinden je erg betrokken bij de ouders en bij het kind, fijn dat je eerst luistert naar wat het kind en de ouders te vertellen hebben en vervolgens een goed plan neerzet, dat je wekelijks evalueert. Door goed te luisteren naar ons lukte het je een combinatie te maken van jouw methode en de ideeën van ons. Dat werkte erg prettig voor ons en voor onze dochter. (van ernstig stotteren – vloeiend spreken)

Vader van een 3 jarige zoon, drie afspraken in 5 maanden:

Mijn zoon is helemaal gestopt met stotteren en spreekt weer vlot. Hellen en ik willen u graag van harte bedanken voor uw goede begeleiding, deskundigheid en vriendelijkheid.

Meisje 10 jaar, na drie maanden therapie:

Ik vind het gewoon jammer dat ik niet meer hoef te komen bij jou, ja het is gewoon zo fijn en leuk hier! Ik voel me prettig hier en we doen leuke dingen. (van matig stotteren naar zeer licht stotteren)

Jongen, 18 jaar, na 6 maanden therapie:

Zijn conclusie na 6 maanden: het zit allemaal in je hoofd, je kunt leren je gedachten gewoon om te draaien: de gedachte: het gaat sowieso slecht naar het boeit me niet. Daardoor zijn de hersenen er minder mee bezig én ik word bevestigd dat het goed gaat, dat is zo noodzakelijk! Het spreken gaat ook steeds beter, dat maakt me blij, het geeft mij een gevoel, dat het spreken niet veranderd hoeft te worden, dat ik zo kan doorgaan, ik zit op de goede weg. (van ernstig stotteren naar zeer licht stotteren)

Moeder van een 3 jarige zoon, na drie afspraken:

Ik vond de begeleiding bij jou heel steunend en rustgevend. Ik heb er een warm gevoel bij, het heeft me vertrouwen in het proces gegeven. Bedankt voor de tips!

Ouders van een bijna 3 jarige zoon:

We willen je bedanken voor je hulp, want je hebt ons echt goede handvatten gegeven.

Ouders van een 8 jarige zoon, na zes maanden therapie:

We zijn zeer tevreden over je begeleiding en we vinden het bijzonder hoeveel tijd je er in steekt. Ik kan me herinneren dat we een audio opname stuurde, omdat we zo blij waren dat Casper zo vloeiend sprak, het was ondersteunend dat je zo snel een positieve reactie terugstuurde!

Jongen 9 jaar:

Ik heb veel gehad aan de tips voor mijn spreekbeurt en vond eigenlijk alles leuk! Bedankt voor alles!